SilverStripe

SilverStripe is een content management (CMS) systeem dat erop is gericht de gebruiker gemakkelijk maar bovenal veilig een website te laten beheren. Door het gebruik van SilverStripe zijn vrijwel alle soorten websites en functionaliteiten te bedenken en te realiseren.

Het grote voordeel van SilverStripe boven WordPress is de veiligheid. SilverStripe is een CMS dat niet heel bekend is onder het grote publiek, maar er zijn een groot aantal websites die ermee gebouwd zijn. In tegenstelling tot WordPress maakt SilverStripe geen gebruik van 'plug-ins'. Plug-ins zijn stukjes code die door andere programmeurs worden ontwikkeld en kunnen worden toegepast op een WordPress installatie. Het feit dat deze software van derden afkomstig is, brengt vaak veiligheidsrisico's met zich mee. 

Doordat SilverStripe een stuk minder gebruikt wordt dan bijvoorbeeld WordPress, is het een stuk minder aantrekkelijk voor hackers om er aanvallen op uit te voeren.

Een pretje voor developers

Door de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van het CMS, is het systeem een pareltje voor ontwikkelaars zoals wij. Wij kunnen binnen het CMS vrijwel alles realiseren wat u voor ogen heeft. Door de vrijheid die we als developer krijgen binnen het CMS, is het ook veel gemakkelijker om een website te realiseren die er visueel precies zo uit ziet als u wenst. In tegenstelling tot WordPress zijn we bij SilverStripe niet gebonden aan sitebuilders of andere kaders waarbinnen gedacht moet worden. Dat maakt SilverStripe dan ook vaak de gekozen oplossing als het gaat om middelgrote tot grote websites met veel verkeer. 

Het ontwikkelen van een SilverStripe neemt aanmerkelijk langer tijd in beslag dan het bouwen van een website binnen WordPress. Maar daar staat tegenover dat we voor u veel meer kunnen doen om een website op te leveren die voldoet aan uw wensen, maar óók aan die van bijvoorbeeld Google. We kunnen uw website optimaliseren tot we er letterlijk bij neervallen. Dit is bij andere CMS'en vaak niet mogelijk, door een grote afhankelijkheid van software van derden partijen.